Bahan-Bahan: | |
500gm mee kuning (celur 5 minit)
100gm ayam (bahagian dada; potong dadu)
100gm udang kecil
100gm sotong kecil
Daun Kucai dipotong 2 cm (beberapa helai)
1 camca tepung jagung (bancuh dgn 2 sudu air masak)
3 ulas bawang putih (hiris)
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos cili
Kicap masin secukup rasa
100gm ayam (bahagian dada; potong dadu)
100gm udang kecil
100gm sotong kecil
Daun Kucai dipotong 2 cm (beberapa helai)
1 camca tepung jagung (bancuh dgn 2 sudu air masak)
3 ulas bawang putih (hiris)
1 sudu besar sos tiram
1 sudu besar sos cili
Kicap masin secukup rasa
Cara: | |
Panaskan minyak. Tumis bawang putih, bila naik bau letak ayam, udang dan sotong.Bila separuh masak, masukkan bahan sos diikuti air masak. Kemudian masukkan mee serta daun kucai.Kemudian, kicap dan akhir sekali bancuhan tepung jagung. | |
Cadangan Hidangan: | |
Taburkan bawang goreng | |
Tambahan: | |
Jangan sekali-kali letak bawang merah kerana ianya jadi kurang enak. |
0 ungkapan:
Post a Comment