Pages

    02 December 2010

    kAnG-KuNg~

    Assalamualaykum....salam 1 sejahtera


    Suatu petang Khamis yang agak membosankan....

    Tiba-tba....

    Piji: chan, nok gi tgok cito dok?

    Chan: cito gapo ji?

    Piji: cito 2 Alam ko?

    Chan: xsdak lah cito tuh... sikit jah ore tgok

    Piji: abih, cito gapo lagi? Unstoppable? Skyline?

    Chan: dok eh, cito Ngangkung...bunyi kato buleh 3 juto dale 7 hari...baru tgok trailer dyo takdi, lucu kakloh.

    Piji: bereh arr...

    Chan: tgok mano? Midvalley ko Sunway Prima??

    Piji: MO Galaxy padey....

    Chan: beyeh2....


    wan: nek, cucu mintak tumpang kencing

    hantu: bila masa pulak aku kawin ngan atok kau...


    Ok2...nak cite sikit sal’ Ngangkung’ ni... ‘Ngangkung’ adalah satu perbuatan memuja nombor ekor dengan membawa ‘barang’ untuk dipuja oleh bomoh. Barang tersebut haruslah sesuatu yang susah untuk didapati seperti keris lama, syiling lama dan sebagainya. So bagi korang yang selalu pergi ngangkung, apa kata pergi tengok filem ni.. ambil iktibar sikit!…

    Ceritanya begini, adala seorang maklhuk yang bernama Azim (lakonan Shaheizy Sam) yang hidupnya susah di sebuah perkampungan bersama isterinya, Suri dan his daughter, Wahida ( name manja Wahi). Azim ini juga mempunyai kawan baik iaitu Tasnim dan Wan. Both of them memang kaki ngangkung dan aktiviti mereka memang diketahui isteri masing2. Nak tahu seterusnya, tengoklah sendiri..... hantu2nya langsung tidak seram,banyak adegan2 lucu walaupun kali ini Sam membawa watak yang agak2 serius. Yang berjaya menggeletek aku ialah ketika Azim jumpa bomoh tyme OTW ke Kelantan, perbualan Azim ngan bomoh dalam loghat ‘kelate’ memang lucu...hahaha!! nak tahu, tgok la....


    chan merenung kepada siapakah itu??


    piji semat bergaya walaupun hanya pergi ke MO Galaxy...barre RARE!!


    p/s :

    • · pelik, nama Tasnim, tapi laki...haha
    • · Sam memang pelakon versatile dan terbaek...tapi aku tetap memintai Zizan dan Johan agi
    • · Walaupun orang tua ni kutip tin, tapi dia mencari rezeki yang HALAL.....dialog yang beshh!!
    • · Kadang2, title je mampu menarik minat walaupon cerita cam HAMPEHH!! (eg; Aku Masih Dara)
    • · Lagi satu, cerita2 sekarang just memberikan mesej yang ciput, tapi banyak menunjukkan gejala2 sosial yang berlaku di Malaysia, ia mampu menpengaruh minda budak yang belum mumayyiz.

    4 ungkapan:

    zT said...

    mati2 ingat tasnim tu pmpuan..hoh0

    aL-FaRisY~(",)~ said...

    haha....klu xmati pon xpo eh...aiman pon ado pompuan, ape salahnye tasnim nk jadi laki plak...huhu

    GuGu said...

    chan bengong~
    haha

    aL-FaRisY~(",)~ said...

    ooo...beng-ong.....time kasih...assalamualaykum!!

    .

    Labels

    Tags:
    Powered by Blogger.