Pages

    28 July 2011

    harimau mengeow dimalam jumaat.

    bismillahirrahmanirrahim..


    alhamdulillah.
    tamat sudah perlawanan timbal balik di stadium bukit jalil.
    berbekalkan keputusan 5-3 dengan singapura.
    dan mencatat keputusan 1-1 disini.
    maka agregatnya 6-4 jika mengikut sistem perkiraan matematik.
    aku sudah menjangka yang sang harimau akan tumbang kepada taring sang singa.
    berdasarkan perlawanan pertama lagi, malaysia tampak longlai lesu.
    pemilihan pemain utama juga menjadi persoalan.
    malah pertukaran pemain pun tidak bertepatan.
    siapakah yang harus dipersalahkan?
    penonton hampir 90 ribu membanjiri dan menyokong.
    namun ia tidak memberi sedikitpun kesan.
    dengan permainan yang mengamalkan hantaran jauh.
    tambah lagi dengan membawa bola terlalu lama. (bajet pandai dribble)
    serta first touch yang kurang menjadi.
    menjadi aspek perbezaan cara permainan rimau dan singa.
    cara permainan yang terbaiklah yang akan menang.
    tak kiralah jika lawan pemain import sekalipun.
    apa yang perlu semangat sepasukan.
    bukan semangat ke-se-ekor-an.



    kalau maen pakai baju kunim lagi semat!! baru ada ciri kemalaysian gitu!! kunim go kunim!!!
    kaler biru kesukaan raja memakan tuan. percaya kepada kaler untuk menang memang cendol, kalau camtu, baek maen tak payah pakai baju, menang punye!! tula, syirik kaler lagi, biru pula akan dicerca nanti. nanti ada la, biru pembawa sial. ha ha ha!!


    tigasatulima: giler untung FAM malam ini.
    boleh la perbesarkan surau di stadium bukit jalil.
    hu hu hu!!

    9 ungkapan:

    difficult easy. said...

    tak pe lah kalah pun. boleh cuba lagi untuk 2018. :P

    Faariis said...

    huhu...betol tu, kalah sekali xbermakna kalah selamanya!!

    keysheera '', said...

    pakai kale kuning lagi nmpak smangat..

    Faariis said...

    haah, betol tu, aku pon agi suke kaler kunim...huhu!! nak wat cne, da pecaya nasib kaler biru..huhu!!

    nadia fatihah said...

    salah diorang yang main ke? diorang dah cuba sedaya upaya. xpe, mgkin bleh cuba lagi untuk next world cup :)

    Wilayah Sepet Kuku said...

    Ye lah, bola mcm rezeki...ada satu..nak bagi ramai-ramai...nasib..cuba lagi lain kali.

    *tapi,yelah..patutnya malaysia dari masa pertama lagi dah bangkit...jgn tunggu masa ke 2 baru nak asak betul2..

    apa pun..syabas gaks lah..

    Safee n Khairul Fahmi mmg bessh!

    Faariis said...

    nadia>> bukan, salah pemilihan pemain yang masuk, lain pemain, lain karakternye.

    sepet kuku>>betul tu, kita tak tahu apa yang terjadi. bola itu bolat. he he he!!

    bungaitucantik said...

    singa 'import' dengan penuh kepura-puraan..sikit2 jatuh, nyampah jer..

    Faariis said...

    ha ha ha!!

    .

    Labels

    Tags:
    Powered by Blogger.