Pages

    29 July 2011

    two is enough!!

    bismillahirrahmanirrahim...



    hari ini aku nak memaparkan satu movie dan satu drama pilihan aku.

    red cliff 1 & 2.
    aku mendownload cerita ini disebabkan buku 'kuasa kepemimpinan al-Fateh'.
    movie ini berdurasi selama 4 jam++.
    merupakan kisah benar tentang peperangan kejatuhan zaman Han.
    aku malas nak sinopsiskan cerita ini.
    tapi strategi yang digunakan untuk melawan pihak musuh yang lebih ramai memang cool habis.
    tentera yang sedikit mampu menewaskan tentera yang begitu ramai dengan strategi yang hebat.
    itu baru china.
    tapi cara al-Fateh menawan Konstantinopel (sekarang Istanbul) lagi hebat.
    kerna hanya pemimpin yang terbaik dan askar yang terbaik seperti dijanjikan Rasulullah ketika perang Khandak yang mampu menawan kota Konstantinopel yang telah ditawan oleh kaum kafir selama beratus-ratus tahun lamanya.
    untuk mengetahui secara lanjut bagaimana sultan Muhammad al-Fateh 2 menawan kota Konstantinopel, carilah buku-buku sejarah Islam, ataupun bacalah buku kuasa kepemimpinan al-Fateh.
    bukan promote, tapi mengajak! hu hu hu!!

    *dan malaysia pun boleh menang semalam jika strategi yang digunakan hebat, tak kesahlah lawan sepanyol sekalipun, jika taktik dan strategi yang digunakan hebat, nescaya tumbang juga juara piala dunia itu. dengan menyalahkan pihak lawan berdrama, tapi strategi yang digunakan untuk melawan pun tak hebat. macammana mahu menang? pandai buat, pandaila tanggung. itu pendapat aku, namun aku tetap malaysia!! huhu.



    red cliff the movie.



    city hunter.
    ha ha ha!!
    semalam tamat drama nih. fuhh!!
    emmm, ini aku tak tahu kenapa aku suka cerita ini.
    walaupun aku bukan peminat k-pop, j-pop, lolipop sekalipun.
    nak kata pelakonnya hensem-hensem dan comel-comel, memangbetul pun walaupun plastik semata-mata.
    tapi jalan penceritaannya yang aku suka walaupun berduapuluh episod.
    dan mengisahkan tentang realiti negara zaman sekarang.
    pemimpinnya mengamalkan rasuah sana-sini.
    dan rakyat juga menanggung beban atas kekhilafan seorang pemimpin itu.
    siti hanter (city hunter) umpama hero walaupun berniat untuk membalas dendam.
    membongkar kegiatan yang tidak sihat itu kepada mata-mata rakyat yang tidak tahu.
    dan begitulah seterusnya.
    aku malas nak sinopsis lagi.
    ha ha ha!!
    mujur drama ni habis sebelum ramadhan.
    dapat mengurangkan aktiviti menonton itu.
    alhamdulillah!!
    aku tak minat apa-apa jenis drama pun.
    ni munken last drama aku, except team medical dragon.
    hmmmm!!


    city hunter the drama.

    tigasatulima: banyak masa yang telah aku rugikan!!
    nasihat untuk semua...gunakanlah masa sebaik munken.
    kerna masa itu lebih tajam daripada pedang.
    "perjalanan menuju kematian bermula sebaik sahaja kita dilahirkan".

    2 ungkapan:

    Wilayah Sepet Kuku said...

    terima kasih krn mengajak...kita..saya sendiri...mungkin sudah khayal dgn buku-buku cinta..

    *sesekali bc buku sejarah kebangkitan islam...mmbuat kita kembali mengenang,sedar dan boleh asah minda juga kan..

    :)

    Faariis said...

    huhu...samalah, peringatan untuk diri sendiri juga...syukran2!!

    suka pandangan anda!! kalau ada ilmu, kongsi la ye!

    .

    Labels

    Tags:
    Powered by Blogger.